En onsdag

Japp, måste bara börja med att visa mina fina grejer som jag gjorde igår när jag vaknade upp från min migrän, mammsen var i full igång med tapetklister, så då ville jag oxå vad med och kladda! fast jag satte inte upp tapeter på väggarna, jag gjorde dom här istället!image103

image104
Tänk vad man kan göra med några gammla vikrkade dukar och och lite tepetlim! Blev speciellt nöjd med min brödkorg här längst ner!


Snart ska jag åka upp till ljusdal igen, ska mysa en sväg med gogubben min, sen ska man på med finstassen och gå på gala-18års-kalas, trevligt, men jag blir då nykter, och jag har faktiskt hela 3 anledningar till att va nykter oxå, det känns skönt på nå vis, och då tycker alla fyllisar att jag är tråkig, så då gör det heller ingenting att jag smiter hem en timme till mitt kära greys!!! och hoppas att kalasbarnet blir glad för min present oxå (hoppas, hoppas, hoppas). Jag fattar inte hur man kan ha en sån beslutsångest när man ska köpa present till nån, jag blir så himla osäker, men en present blev det iaf!!!

Kan inte riktigt bestämma mig om jag ska köpa den där grå väskan på åhlens lr inte, det är ju så min bra, och kostar inte så där väldans mycket, 250kr tycker jag är rimligt. Och jag hittade ju faktiskt 1000kr, och så lär jag väl ha fått en tusing till idag, kanske ska man unna sig den där väskrackarn ändå!! Det kan oxå vara så att jag har blivit väsktokig! men väskor är ju fin på sitt sätt lixom, och det är inte bara handväskor jag suktar efter, utan det är resväskor oxå, guuud vad jag kan stå och flukta resväskor länge, och jag tror att jag ska ut och resa mycket, vilket jag inte ska, men ändå!!!!

Rent allmänt så har jag bara siktet på sundsvall, ljusdal finns nästan inte för mig längre, jag tar avstånd.
Nu vill jag bara ha reda på hur man omvandlar gymnasie betygen till dom där 20 poängen!! för 0.7 på högskole provet hade jag ju inte, sjukt att man måste ha typ samma poäng på högskoleprovet för att komma in på sjuksköterska och läkarlinjen......weard!!!

Nä nu bjuder jag på en liten bild till, sen får det vara nog!
image105
Det blev en bild på farfar, och katten bono och hunden minni

Jag vill till nya nacksta

Jag har suttit och kollat på studentlägenheter i sundsvall, och guuud vad jag vill dit nu!!! jag har utgått från dagsläget då jag har en pojkvän som ska haka på oxå, därför valde jag att vi ska bo i nacksta (tänker lite hypotetiskt bara). Hitta rikigt fina och inte så dyra lägenheter där, och så var det nära till universitetet. Här kommer några planlösningar:
image100
image101
image102

jag gillar dom två nedersta mest, 2:orna kostar runt 4500kr och 3:an en tusing mer, fast jag hitta en precis sån där trea som kosta ca 4500kr, för det vore ju inte helt fel att bo i en trea med två balkonger!!!

Men jag har oxå kollat på ettor utifall jag får ta min eventuella resa upp till sundsvall själv :(
Då skulle jag hellre bo på campus lr så nära skolan som möjligt, men dom lyorna är förståss dyrare, kanske blir nacksta ändå för mig, det var inte så långt från skolan det heller, och jag äger ju faktiskt en cyckel!!

jag bara önskedrömmer

lyckodag

Igår måste ha varit min lyckodag, gick rackarns bra på körningen, gjorde en klockren fickparkering YES!! fasiken vad stolt jag var över mig själv. Men lyckan själv kom på kvällen, när alla hade gått och lagt sig, och stod och fippla i mitt rum, hitta ett silvrigt kuvert som låg jämnt bakom min spegel, "till moa" stod det på det, jag kände att det var nått i, ett gammalt grattiskort tänkte jag, men när jag öpnnade så såg jag att det låg en 500-lapp där i, jag tog upp den och insåg att dom var två!
JAG HITTADE 1000KR I MITT RUM IGÅRKVÄLL!!!!!!
Fan vad lotto alltså!!! dom måste ha legat där i minst 2 år lr nått, måste ha total glömt bort det!!! jag som brukar bli glad när man hittar en 20-lapp i fickan! YES!!!!

har vunnit lite fina grejer på tradera oxå
image99
35 kr för båda och 12 kr frakt!!
Jag tyckte iaf att dom var väldigt fina!!

bakis dag

ja, jag har iaf klått mitt rekord i att vara full igår, vilket betyder att jag tog rekord i bakfylla oxå tyvärr, men jag och anders tackla detta fenomen tillsammans!!

Gårdagens krogbesök var då inge vidare iaf, jag var bra på kanelen och så fort vi kom in så försvann alla, ingen brydde sig om att jag satt där i en fotölj snorfull. visserligen skulle inte jag ha velat drass med mig själv i det tillståndet, men jag trodde då att jag hade kompisar som ville det. Dum som är! För 140 kr så satt jag i en fotälj, i en soffa och dansade minimalt, och umgicks med mina vänner ännu mindre. tur att jag har Anders iaf, han var orolig och gick till stadt för att se till mig, han kan man lita på iaf. Han gick hem med mig och stoppa mig i säng. det var nog bäst så.


Men nu är det inte lång tid kvar i ljusdal, skönt det, flytta igen och börja om på nytt, och jag tror nästan att jag har bestämt mig för sundsvall om jag får bestämma, men man vet aldrig!

image98

0.2 högskolepoäng

Japp, idag klev man upp 07:00 för att göra högskoleprovet en massa timmar, gick väl inte så där super för mig, men bättre än på provracet iaf! 40 rätt fick jag, vilket gör att jag får 0.2 högskolepoäng, inte världens bästa resultat, men jag är nöjd.

har oxå vunnit ett par pepparkaksformar på tradera!!! 66kr!
image97


Men nu ska jag ligga och ta igen mig en stund, sen blir det party party!!!!!

Jantelagen


  • Du skall inte tro att du är något.

  • Du skall inte tro att du är lika god som vi.

  • Du skall inte tro att du är klokare än vi.

  • Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.

  • Du skall inte tro att du vet mer än vi.

  • Du skall inte tro att du är förmer än vi.

  • Du skall inte tro att du duger till något.

  • Du skall inte skratta åt oss.

  • Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.

  • Du skall inte tro att du kan lära oss något.


  • Vissa personer bör verkligen ta åt sig av denna lag, jag har några speciella i mitt tycke. men dom flesta bör nog ta bort ordet INTE i varje och leva efter det.



    trött glad och less

    jag är så förbaskat trött idag, kan till viss del bero på dåligt energi intag (raggmunk vid skolbespisningen), och sen så satt jag och tråckla fast organza på annikas balkjol, tar tid och är väldigt monotont, trisstess inträffar snabbt.

    och sen så är jag ändå lite glad serni, för brudsen (inkl. mig) har bestämt oss för attt åka till budapest i vår igen, om vi får och om det inte krockar med våran partyresa!
    och så köpte jag tyg igår, den kom en kvinna från borlänge med märkes tyger, jag som redan hade spanat in ett rött ulltyg till min vinter kappa, slog till på 3 meter på en gång, fick då oxå veta att det var ett armani-tyg, med 20% kashmir, jäklans vad mjukt och skönt det var, blev så kär i den tyget, och det lär nog va bra kvalitet när det kommer från det märket, till det netta priset till 220 kr/metern. Det var inge små märken hon hade med sig, utan det var lixom armani, prada, stella McCartney och alla dom där! Så man är ju garanterad kvalitet!!!!

    och sen så blir jag så less, less på folk, hur dom orkar hålla på, och andra blir säkert less på mig oxå, men just nu i skolan känner jag mig less på rätt många just nu, mer på vissa, och mindre på andra. kanske är det det kalla och otrolitgt tråkiga höstvädret som gör en så trött och less på folk. Men det finns ju dom som kan ge en liten värme och solsken i allt det dystra ibland oxå!
    Jag börjar få en känsla av att det numera är ni istället för vi, när jag tänker efter har det vart så länge nu. Men vad ska en flicka göra, jo, fokusera på sitt mål och ha det i siktet! Snart slipper jag Ljusdal!

    Idag la vi upp hemsidan till företaget så in och kika på  mejarm
    Den är lite provisorisk just nu, vi ska snajsa till den lite senare och göra den finare och bättre, mycket som fattas än, men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge!


    Dagens bild
    image96
    För att vi är så bra!

    Söndag

    Idag så var jag duktig och gjorde handelsläxan, känns skönt, och så var vi till farmor ocg farfar en sväng och fika och babbla en massa tapeter. Körde dit oxå, gick skit bra faktiskt! Ska köra till bollnäs ikväll oxå, då blir det mörkerkörning.
    Glömde skriva igår att jag har färgat håret, väldigt mörkbrunt, till en början tyckte jag att det var för svart och mörkt, men nu börjar jag vänja mig och trivs bra! köpte oxå en liten klänning som ska bäras på lördag (fast det kanske jag skrev?), och så köpte jag två garderobsblommor, jag lyder fridas råd, och får helt enkelt inse att jag inte har några gröna fingrar, så dom där jävlarna ska väl överleva hoppas jag! man måste ju ha nå fina blommor i fönstret, annars känns det tomt och icke hemtrevligt!! ÄLskar min egenuppfödda jättepalm som jag rädda från mammas tortyrfångenskap för flera flera år sen!! väldigt stolt över den faktiskt, har planer att byta upp den till en större kruka och att den ska planteras om och få fin ny färsk jord, det tror jag att den mår bra av!
    Och så kom jag och tänka på en sak när vi var p´å dollar igår och jag och mamma prata om mina fina palm, kan en blomma leva hur länge som helst?? eller kan den dö av ålder?? nått att filura på det där!!
    Ja visst ja!! glömde skriva att vi var på dollar oxå, morsan bjussa på en tavelram till klassfoto och pepparkaksformar (tror fan att jag ska börja samla på pepparskaksformar) och så på en glass! härligt morsan!! 

    Och imorgon fyller den sista i klanen 18 år (hannie pannie), sen är vi alla fri som små fåglar! det är ju bra!!!
    Väntar med att säga grattis imorgon, annars blir det ju inge bra!

    måste bjuda på en bild å, annars blir blogginläggen så tråkiga med bara text!
    image94
    Eftersom vi drar oss mot vintern bjuder jag på fjolårets snögubbe
    image95
    Och såklart är nonnis med och bygger snögubben!! (som blev typ 3 meter hög!!)

    YES!!!

    Idag är en riktigt bra dag!! började med att jag och mammsen åkte iväg till bollnäs och snurra runt lite på lindex för jag ville ha nån finen tunika tills på lördag, hitta en tjusig en å! på rean dessutom!! YES! Och mamma som inte skulle ha nått köpte en stickad tröja och hårspray, tänk så lurigt det kan bli, sen mellan 14.00 till 16.30 ungefär, satt jag i stora mysiga fotöljen bakåtlutad med min kluns (bärbar dator) i knät, och skrev den där rackarns romeo och julia!! fan vad skönt det var att få stöka undan den, och jag blev så nöjd med den, fick med såna där långsökta och udda vinklar som L-O vill ha, fast bara för att jag för en gångs skull blir nöjd, så är den väl dålig tänker jag, brukar vara så. men YES! iaf!!

    Så imorn ska jag hugga in på handels läxan, och så blir det en sväng till farmor och farfar och ska bestämma tapeter till dom, och så blir det nog till och köra bilen, blev inge sånt idag ju!

                                                                 YES!
    image93
    ________________Den här bjuder jag på i mitt lyckorus__________________________

    KUK

    Idag så har jag vart alldeles för flummig för att få driva ett företag, både jag och sofie hade alldeles för lite sömn i skorna och tyckte att kuk var ett roligt och passande ord till det mest. Visserligen har detta könsord hörts många gånger under dessa 4 apu veckor, allt som är fel är kuk, och idag gick det till överdrift, vi flabba på (lr mest sofie och jag), och allt jag säger är jätte kul (tycker sofie och jag). Lider lite med våra medarbetare nu i efterhand, men det bjuder jag på ;) hehehehe.

    men sen gick jag frida och martina på MRL och skackade på fläsket så svetten spruta, sen jag gick jag upp till anders en sväng och hälsa på och drack en massa saft. så nu kommer jag nog sova sött ikväll iaf. Ska nog dra mig mot bingen nu, ska upp über tidigt imorn och köra järnet på mejram uf!!


    "Det blir fan kuk hela tiden, och så en och annan fitta som ska sättas på"

    Bilder som världen ska få se!!

    image79
    Mina otroligt snygga ankor kalle, kajsa och daisy

    image80
    Och Pärtan och Ärtan såklart!!

    image82
    Kraneval för fulla muggar, jag iklädd i sexig räk-klänning

    image83
    Jag och wiklund på skolavslutningen i nian!

    image84
    Jag kan konsten att borsta tänderna i fjällen (storhogna)

    image85
    Elias och jag kommer nerschvissandes för barnbacken i vemdalskalet

    image86
    Jag är uppe på spaniens högsta berg, teide, som ligger på teneriffa

    image87
    En lustig gubbe satt på hjärltarnas torg i budapest och spela fiol

    image88
    Sofie och kristin på arlanda airport, med en boing 747 i bakrunden!

    image89image90 Några skapelser av mig!

    image92
    Och vi avslutar med en sommarbild på mig, Ronja och Elias!!

    /\/\ ¤ /\

                                                     image78
    Allt var mycket bättre förr!!         

    Den 13 oktober

    Idag har jag hunnit gjort ganska mycket, började med att släpa mig upp tjugo över åtta, pallra mig över till sofie klockan nio för att bre 100 st tekakor till nån fotbollsturnering, man blev lite trött i handen.

    Sen tog jag tåget till bollnäs och blev hämtad där, när jag kommer hem så ser jag en jätte super fin ljuskrona som min bror har gjort på tekniken på skolan, jag trodde först inte på att det var han som gjort den, den var så fin!! (bild kan hittas på mors blogg)

    sen tog jag en dusch innan vi drog till grängsbo till farmor och farfar, johan, lisa (tjockmage) och alexander var där, och alexander var det liv i som vanligt, och han växer och blir stor precis som lisas mage!!! Längtas tills dom kommer upp nästa gång, för då är dom förmodligen fyra i familjen! SPÄNNANDE!!! Blev lite hungrig så farmor bjöd på potatisgratäng och kärlknöl!!! mums!!

    Sen åkte vi allihopa till Johanna på 13 års kalas, jag tyckte det inte var länge sen hon var tre och inte fick äta kinderägg, och nu går hon i sjuan och hade en precis lika klänning från ginatricot som jag!!! Schajs vad dom blir stora! Åtta olika kakor åt jag oxå, fy fan vad mätt man blir då, man känner sig extra mätt när man springer och jagar alexander!!

    Alexander = gotroll

    Nu är jag hemma igen, och är jätte trött, imorn blir det till och brumma v70 och åka tebax till ljusdal

    yeah!

    Den 12 oktober

    idag så åkte jag, sofie, hanna och frida till delsbo och handla lite secundhand, hitta ett par gubb-byxor och två stora lila glas, till den netta summan av 60 kr! bra jobbat!!!!!

    Sen åkte vi upp til skolan och så knäppte media-ulf kort på oss till broschyren
    image74

    Sen var det kontor dax!! måste knäppa kort på det på måndag så ni får se vad lyxigt vi har det!
    Sen så gick jag och klippte håret lite snajsigt, men det blir det inga bilder på dessvärre, men det blev bra iaf!

    sen så införskaffa jag ett par metallic leggings, så snyggit

    så kosingen har flygit idag minsann!!!

    och nu sitter jag här och äter godis bara!!!

    tjuven är framme igen

    Jag har snott detta av hanna som i sin tur har snott den av nån annan, men man kan ju inte låta bli.

    Man tar fram mobilen och börjar räkna i telefnboken!

    har du kysst nr 7? Britta syd, nja inte hon e
    Brukar du vara med nr 19? Lina Nordstrand, det var ett bra tag sen sist, men vi var jämnt med varann förr

    gillar du nr 25? hem till anders hus, jag gillar anders men inte hans hus
    är nr 21 din bästis? Frida, definitift en av dom bästa! har ingen speciell bästis
    är nr 12 bäst? Driver, så fort jag får körkort så är dom bäst, hehe
    va du med nr 22 idag? Hanna, aa faktiskt, är med henne många dagar i veckan

    går nr 5 och du i samma klass? Alexander Fotenhaur, vet inte rikigt hur hans efternamn stavas, men han är studentmösse försöljaren, så svar NEJ

    har nr 17 likadan mobil som du? Farsans jobbar mobil, nepp
    vill du va med nr 53 idag? nummerupplysningen, hahha
     är den sista sämst?
    Sara, nej inte då!!! hon är den goaste!!!


    På mammis begäran

    Min otroligt nyfikna mor måste bara se när jag har mublerat om min lya 8 mil bort från henne, ni andra får väl oxå titta om ni vill.....
    image69

    image70

    image71

    image72

    image73
    Åke, min vakthund måste ju oxå få en syn i vädret!

    torrbollen

    Jag måste ju vara världens torrboll jag, varje helg så åker jag hem och ältar med mina föräldrar och lillebror, åker till bollnäs en sväng kanske, lr övningskör lite. Medans mina kompisar festar och hittar på en massa. Men jag orkar ju inte ens va med komisar. Va fan är det för fel på mig. Känner mig så jävla tråkig. Men samtidigt så tycker jag att det skönt att bara komma hem och inte göra nått, bara softa lixom, och jag har ju inget stort partysug heller. klurigt det där!!! Det är som att man nästan känner sig tvingad som 18:åring att vara värsta wild and crazy party girl!!

    Jag sitter här en lördagkväll framför datorn och äter lite chips och dricker lite kola, och känner blandade känslor för vad jag borde göra.

    Men men, undra om jag vinner lr förlorar på att göra som jag gör???

    När tiden inte räcker till

    Jag tror det är många som känner att tid är en bristvara just nu. Jag måste offra vissa saker för att få andra gjord, och hur jag än gör så kommer nått att lida av det, Så vilken väg man än väljer så blir det fel lixom. Varför kan det inte finnas några fler timmar på dygnet, för då kanske alla vägar vore bra.

    Och jag tycker att det är alldeles för mycket falskhet just nu, jag känner att det kommer från alla håll och kanter och sköljer över mig, vissa är rätt självklara och man genomskådar dom direkt, andra får man filura på ett tag innan man kommer fram till det, och sen finns det dom som kör över mig helt som jag inte ens har upptäckt än. vem vågar man anförtro sig till? Vem vågar man lita på? Vågar jag lita på mig själv?

    Men dom säger att sista året i gymnasiet är det snabbaste, och låt oss hoppas det, för jag vill bort från falskheten!

    Tiden läker inga sår

    Man brukar säga att tiden läker alla sår, men det är inte sant. Tiden läker ingenting, men den gör så man lär sig hantera det onda bättre. för bara för att det snart har gått 4 år sen min farbror dog, så saknar jag han inte mindre för det, lika är det med min hund ronja. men man lär sig leva utan dom, även om det är svårt. Men när jag tänker lr ser bilder på dom så kan jag fortfarande gråta, men jag gråter inte lika ofta.

    Ni finns i mitt hjärta - Lars & Ronja

    Katherine Heigl



    Jag läste i min alldeles sprillans nya glamour tidning igår, och slog upp ett repotage om Katherine Heigl, jag som sällan läser kändis repotage bestämde mig för att det här måste jag bara läsa, mest bara för att hon spelar izzie stevens i mitt absoluta favvo tv-program Grey´s Anatomy, och för att jag gilla henne i filmen "på smällen".
    jag måste få citera Katherine Heigl efter att hon var tvungen att gå ner 5kg inför filmen "på smällen":

    "Det var fruktansvärt! jag kommer aldrig att hålla vikten, tycker för mycket om mat"

    Denna kurvia tjej har läst om sig själv i tidningarna där branschen tycker att hon borde gå ner lite i vikt nu när hon fått sån fin kariär. Men hennes kommentar till det är fingret upp och ett NEJ!
    STÅ PÅ DIG TJEJEN
    image46

    Andra som inte låter sig luras av hollywood idealet size zero är:
     Liv Tyler
    image68Beyonce Knowels


    RSS 2.0