Kläder

Japp, idag så var på mitt kretiva och sprudlande humör, härligt!
Så jag sydde mig en fin liten sommarklänning av mammas gammla 70-tals påslakan!

image267
 Är ganska nöjd faktiskt,
ska nog inviga den på fredag när det är galamiddag?
Lr så spar jag den till turkiet, den är ju så sommrig!



ganska otippat av mig att sy en storblommig klänning.
Jag som är rädd för gulliga kläder.




Det här är på G i Skolan nu.....

image268 image269
kommit en bit på vinterkappan sen sist iaf! 

               Före                                                                       Efter  
image270 image271
Min über puffiga studentklänning har fått gett upp tyllet.
Gillar faktiskt den bättre nu, känns mer användbar.
Fast det var så roligt crazy med puffen.
Nu ska jag bara sy det lilla sista och hitta ett fint band att sätta runt nacken!


 Ber om ursäkt för dom otroligt dåliga mobil-bilder

Den sista helgen mars 2008

imorn har jag stora planer på G!!
Jag har köpt ny gummitråd så jag ska göra ett nytt försök att sy en smockklänning! (rekomenderar inte gummitråd från lidl).
Sen så ska jag nog spika upp mina fina tavlor som jag gjorde i onsdags innan jag åkte till ljusdal.
Och så ska jag leta efter nån pryl som man kan spraya svart, den kan bli snyggare då ;)
och så blir det nog lite softande och pilla goldie i röven!


 Det känns bättre nu

.......

Ja då har man vart två dagar uppe i ljusdal, har sytt en del, och kommit en riktigt bra bit på min vinterkappa, ser ljuset i tunneln, snart är den klar!!
Och så pyssla jag med det sista på min studentklänning oxå, ska bara sy i fodret i dragkedjan (för hand :/ ) sen är den klar!!!
Då var det bara balklänningen kvar, som jag inte ens har klippt ut :o

All energi är borta, jag bara fryser.


helt tom

.




.





.




.

så här tom känner jag mig nu

Påsk med fröken tandlös

image262
Mina små påsk-kusiner
image263
Så här mysigt har man det i kusin moas knä
image264
Och så flyger hon till blåkulla med moster Carina
image265
Hon är alltid lika glad
(förutom när hon är hungrig)
image266
Vi avslutar med en påskig bild på bror och smågrisarna

tandläkarn

ja, det var då ingen roligt och åka till tandläkarn, men tydligen välbehöft.
Den stackars tandhygenist studenten rota runt där och fummla med röntgenmaskinen, jag tyckte sig hitta två hål, men för säkerthetsskull så ropa hon på sin handledare som oxå skulle kolla, och så klart säger hon att jag har två hål oxå, fasiken.
Sen så skulle den där studenten raspa lite tandsten, så det såg fan ut som nått jävla blodbad i käften på mig.
Sen tjata dom om tandtråd och skicka med mig en flaska flour som man ska gruggla, och en lapp med två nya tider, lördagmornar båda två, yay!
jag som trodde att det räckte med att borsta tänderna morgon och kväll för att klara sig!

pluggar dagen

japp, igår och idag så har jag kämpat med mitt projektarbete, stora delar är klart, det är bara allt små fix som är kvar, som säkert kommer att minst lika lång tid. puh
Imorn ska jag till tandläkarn och plågas av nån studerande i över en timme, yey, NOT 
Sen ska jag hem och kolla på årsredovisningen och förhoppningsvis börja skriva på den.

Sen på kvällskanten så tar jag tåget upp till ljusdal. sen så får jag väl sitta där i min kalla mörka lägenhet för mig själv.

Moa och IB-brudarna

Ja det kan man verkligen säga. Jag hängde med sara ut på tranan igår. och sara går IB, så det var stor förfest med bara en massa IB brudar igår, lr det var jag, anna från estet och kristina som gick sjuksköterska sundsvall (avundsjuk) som inte var nått IB-snille. Men alla var så snälla och öppenhjärtade, och vi ylade i kör till kareoke maskinen.
Och sen så snacka jag en hel del med kristina om sjuksköterska i sundsvall (som verkar va skit kul att gå), och så snacka vi om en massa andra saker oxå.
På tranan var det nå idol tjoffs med patrisia och sam och nån till, men det sög tycker jag. Och så var den där äckliga gubben på stan där och sjöng.
Men annars var det en helt överkommlig kväll.
Jag som var ut sist i julas, och nu är det påsk.........vilken jäkla partyprisse man får va! ;)

PÅSK

Igår så var vi och hälsa på världens sötaste påsk-kärring och hans söta lillasyster som har blivit så stor!
image259



Idag på själva långfredagen så klev jag och anders upp klockan åtta,
 och åkta till marsa där resten av familjen befann sig.
Och så allt annat folk förståss.
Men inte så mycket fiskar,
dom fiska mest i muggarna tycker jag!

image260

image261

påsklov i sikte

Imorn efter skolan får vi påsllov, skönt.
Men jag har då ingen lust gå ut på nån is på fredag, kallt!!!

Har kommit rätt långt på min vinterkappa nu tycker jag, man börjar se hur det blir, igår så sydde jag dit fickorna och lite sånt, och idag så sydde jag fodret. några veckor till så är den klar, och alldeles för varmt ute för att kunna använda den :´(
Kanske att jag slänger in några kassa mobilbilder på kappan sen nån dag.

Hade ett långt möte med Mariette igår om projektarbetet och hur jag ska gå till väga, och så prata vi lite om årsredovisningen jag ska skriva till företaget. Så jag har lite att hugga i på lovet :/

Jag skulle ju göra mönsterkonstruktion nu, men jag har ont i huvet och i magen, plus att jag fryser som fan! så jag gör nog det där på skolan imorn. Men jag ska strukturera upp projektarbetet nu ikväll iaf!




Imorn flyger jag till blåkulla

________________________________

Igår (lördag) så var det finalernas finaldag, först så vann edsbyn bandy SM för femte året i rad, det var ju kul för dom, och måste jag hejja på bandy så hejjar jag nog på dom, det är ju lixom min kommuns bandylag lixom, plus att det går bra för dom :D
Morbror och kusiner kom till mormor och morfar för att avnjuta matchen och äta en liten festsupé. Det firades och shoades!
Mami, Papi och Moffen ville till byn och kolla på folkfesten på kvällen för att se dom 37 suporterbussarna komma hem. Jag fick stå för rattningen eftersom bandyfirarna hade slagit till med findricka i all ära. Till en början så var det lugnt på långgatan i edsbyn, det var lite bandyglada människor efter vägkanterna som precis som vi vänta på bussarna. Och så börja dom rulla in, och rackarns vad med folk det fylldes på gatorna, bilarna tutade, och jag vann nog tutartävlingen om det fanns en sån, låg på signalhornet mest hela tiden genom byn, mest som en firargest, men oxå för att få folk att flytta sig från vägen så jag inte skulle köra på dom! Och jag som tycker att det roligaste med att  köra bil är att få tuta lite!!

Sen åkte vi hem och såg på när perelli vann melodifestivalen, jag tycker faktiskt (med lite skam i kroppen) att hennes låt var bra, så jag hejja faktiskit lite diskret på henne, visserligen hade jag väl bara hört typ 3 låtar av kvällen bidrag, men ändå.

Idag (söndag) så var familjen till skärstra marknad, jag frös mest hela tiden, så det var tur att anders kom dit och värmde mig lite. Vi gick runt lite i geggan och köpte 10 munkar som vi fikade hemma hos mig senare, och så var Papi snäll att köpa 6 påsar naturgodis till mig, som jag var tvungen att dela med mig lite med Mami.

Allt kommer sakta men säkert krypandes. om 4 dagar är det påsklov, om 3,5 veckor fyller jag 19år, och 20 dagar senare flyger superbrudarna till turkland! Förde över pengarna till biljetten idag BTW, och bara apollo har registrerat vår betalning så ska vi nog få taxfree katalogen.

Nästa helg jag kommer så har H&M paketet kommit!!! med min fina gula kjol!!! vill ha vår och sommar nu så man kan ha färgstarka kläder, leggings och ballerina skor!! snälla!!!!

Imorn ska jag iaf iväg och träna fys-passet, har fått matersättningen nu, så jag kan köpa ett träningskort.

En vecka gjord/ En vecka kvar

Ja då var man hemma i alfta igen.......

Jag har iaf bestämt balskor, jag tar ett par som jag har hemma, precis lagom hög klack, och så är dom lite bronsfärgade vilket jag tror passar. Men sen va fan, man har ju en långklänning, man visar ju ändå inte skorna så jävla mycket.
Nu väntar vi bara på baltyget.......

Men jag har kommit en bra bit på kappan iaf, fast det är ju mycjet mycket jobb kvar på den, men jag har verkligen kommit igång. just nu är jag i läget FICKOR!
Fast det känns så jävla fel att sy en varm och tjock jävla ullkappa i rött. Men till nästa vinter kommer den bli så jävla shysst, men vem vill vänta nästan ett år på att använda något!!

Mitt tredje projekt som är studentklänningen är ju ändå långt framskriden i utvecklingen, det är mest bara smådoningar kvar så är den klar, men den står mest bara i ett hörn på hantverk och skäms, det är ganska bort prioriterad, äsch, huvudsaken är att den är klar till moas stora dag!!

Jag tror att pappa har hört fel, det kommer inga smågrisar till grängsbo i helgen, jag får vänta till påsk :(

Jag är så jävla trött efter en veckas skola, jag är nog inte van vid detta efter 5 veckors frånvaro, tur att det bara är knappt en vecka kvar tills det är lov igen. 

När nu ska jag gå och försöka leta reda på pappren om KY utbildingen i Uddevalla.

image258

Första skolveckan

Ja, det kändes faktiskt lite konstigt att gå till skolan igår, har ju inte varit där på fem veckor. Men det var skönt att vara en klass igen!
Jag och kristin gick och hämta lastpallen med 152 studentmössor som hade anlänt medans vi var på apu.
Vi hade tänk att sätta upp lappar, så dom kunde komma ner och hämta mössorna nere hos oss, men ryktet spred sig snabbt, så bara på några timmar var hälften borta, och idag försvann yttligare några högar. så nu är det bara ett fåtal kvar.
Här är min studentmössa med lite tillbehör
image253 image255
image256ett champanieglas med moa nordqvist ingraverat, en visselpipa och en studentpenna hade jag oxå beställt, trosorna kommer lite senare.

Igår så läste jag  hela hela kvällen istället för att titta på tv, jag läste i mer än tre timmar, och det är väldigt mycket för att va en mosis. Min bok är bara så jävla bra! och spännande!!! kan verkligen rekomendera den. När blodsband brister heter den! ååå den är inte tråkig en sekund!




Idag så har jag börjat på med min vinterkappa på riktigt, jag har klippt ut i tyget, sytt lite insnitt, pressat på lite mellanlägg och så, känns så jävla bra att komma igång!!!!
Det är värre med balklänningen, tygerna från simbra siden har kommit, men sonja hade beställt 20/30 orange i taft istället för dupion, så hon får beställa nytt tyg åt mig imorn. Visserligen så fundra jag lite på den taften som kom innan vi hade betsällt. Men jag bestämde mig för dupionen, och då vill jag rackarns i mig ha det tyget oxå. När jag och mamma har vart till stockholm och gått i regn och rusk och gått fel, och åkt tunnelbana och grejat för att gå in på simbra siden och kolla på tyget, och vi strula en massa med en massa olika tygrullar innan jag bestämde mig!
Så jag ska ha mitt tyg!!

Imorn är det jag som står för fikat åt lärarna, har hittat ett recept på nätet på en choklad kokos toscakaka.
har provsmakat den, farligt god!
image257

Nu ska jag gå och hänga lite tvätt, sen ska jag nog läsa lite till i boken.

valbo

Japp, idag så lyckades jag få familjen Nordqvist att åka till valbo för en liten shoppingdag. Har inte vart i valbo sen sommaren 2006, då vi skulle handla till min lägenhet.
Det var ju IKEA som hägrade mest, och det var oxå där som jag shoppa loss, det blev, två dubbelsängs-påslakan, en par skålar, en äggklocka, en äggskivare, lite köksredskap, två ramar (som jag ska måla om), och nån väggdekoration i guld/silver kringelväxt, som jag klistra på väggen och upp på snedtaket, men den jävla skiten vill ju bara lossna och trilla ner, grrr.
Inne i shoppingcentret höll jag lägre profil, köpte bara tre par skärp på H&M, för hör och häpna 5 kr/st.
Sen så bjussa mammsen på en liten gullig väska och ett halsband.
Sen var vi in i den där affären, "hund & katt", för att Goldie behövde lite nya koppel och halsband, och hon fick följa med in i affären, där typ alla tog med sina hundar, så hon fick träna och va lite social, det var bland annat en liten gullig mopps där som ville hälsa och leka lite, men Goldie är så jävla stram så hon vände bara på huvet och ville inte titta på han.

Imorn ska jag fixa dom där ramarna, och så ska mami klippa håret på mig och sen blir det tåget upp till ljusdal och gosgrisen.

Skor till balen

tänkte göra en sara och lägga ut lite bilder på skor som man kanske kan ha till balklännigen, fast jag kan inte begränsa mig så fint med 4 skor som sara.
Vi tar en bild på en orange balklänning, så ni vet hur ni ska tänka med skorna.

image239
Den ser inte riktigt ut som min ska bli, men gansa lik iaf!

Här kommer skorna
 
Dom bruna pumpsen, folk säger att ett par bruna skor passar till orange klänning.

Lite guld, lite beige, den första är det silver i, så den passar nog inte så bra ändå.

Jag kom på att gula skor kanske kan passa, lr?
Gul nr 1 vill jag ha vare sig till bal lr inte, men jag tror nr 3 passar bäst.

Gulskor kanske kan passa till oxå, lr vad tror ni? hitta inga bilder bara!

Jag förväntar mig att alla som är här och snokar skriver en kommentar vilken sko dom röstar på!!!!

fuck folktandvården

nu i veckan så tog jag mig i kragen och ringde till tandläkaren i edsbyn för att beställa en tid.
Hon som svarar frågar om det är av nån speciell anledning jag vill ha en undersökning, och jag säger att jag vill kolla upp läget i munen, speciellt eftersom en visdomstand börjar att titta upp. hon säger att dom hade pratat lite om att kalla alla 89:or till hösten för en undersökning. Men jag vill inte vänta till hösten, jag vet inte ens vart jag befinner mig i höst. men efter att jag stått på mig ett tag om att jag verkligen vill komma och bli undersökt så ger hon med sig, och undrar om jag kan tänka mig att bli undersökt av en tandhygenistlärling, alltså hon är inte ens färdigutbildad, och att den undersökningen skulle ta mellan en timme och en och en halv. Jag orka inte tjaffsa nå mer och sa JA! men försäkra mig om att om nått inte stod rätt till hos mig skulle hon hämta en riktigt tandläkare.
När jag la på luren kunde jag inte låta bli att uttrycka mig lite groft.


Jävla fitta

Först så får vi inte ens ha nån tandläkare i alfta, sen när jag är beredd på att pallra mig till edsbyn, och är ute i god tid i förväg och beställer en tid för 3 veckor framåt, så vill dom inte ens ta imot mig, och när jag väl får komma så får jag inte komma till nån riktig tandläkare utan nån jävla student som ska gräva i min käft i över en timme!!!
Jag vill ju ha tommy tandläkaren, och jag vill ha min gratis tandvård mednas jag kan!!!
jag lovar att om jag hade varit 20 och vart tvungen att betala för skiten så hade jag vart hjärtligt välkommen!!!

image238 fuck you!

Sportlov

JA, vi började sportlovet med att åka till ockelbo med förtaget, för att försöka sälja våra stackars varor i ett tält där det blinka moderaterna med blått neonljus (typ). Jag tror inte att det hade spelat nån större roll om det hade stått  vänsterpartiet lr kristdemokraterna för den delen heller, för så fort man står under något politiskt så tror folk en massa om en, och väljer att inte gå fram och titta.
Sen så tycker jag att allt som har med skolan att göra ska vara helt politiskt neutralt!

Sen åkte jag till ljusdal och myste med anders, vi såg nån dikrektsändning från wellness veckan i gbg, där det var en man som predikade att kolhydrater är vårvärsta fiende, inte fettet.
jag och grisen blev hjärntvättade och hoppade raskt på GI-metoden.
Vi åkte och handlade 15 st ägg, morötter, vitkol och lite allt möjligt smått och gott.
Första middagen bestod av bacon, stekt ägg och champinjoner, men en äggmacka till på fiberrikt bröd. helt okey mat.
fast vi blev lite hungriga och uttråkade senare på kvällen, så vi åkte på macken och jag köpte en magnum strawberry White och en pigelin mitt i kalla vintern, och anders köpte en bulle och en dricka.
 Sen så tog han mig till toppen av kolsvedjan, där satt vi och kolla på järvsöbacken som lyste så fint, och försökte lokalisera olika saker i ljusdal som mest bara såg ut som nått glitter, det var nästan romaniskt (observera: anders är romantisk).
På onsdagen slog vi på hårt med GI, vi kokade morötter och brynde vitkol som fick ersätta pastan till baconsåsen, och vi gjorde mat tidigt för jag var så hungrig så jag blev så där snurrig och yr i huvet.
och jag måste säga det att GI mat suger, jag var fortfarande lika yr efter att jag hade ätit, det hade lixom bara slutat kurra i magen.
men efter en halvtimmes illamående så tog jag två mackor (fibrer) och en kopp te. sen mådde jag bättre!
Idag så åkte jag och anders till tallåsen och strosa runt i möbelaffären, och kom på att vi kommer aldrig att komma överens när vi ska flytta ihop och köpa gemensamma möbler, alla soffor han ville ha var äckliga 80-tals soffor i skin, jag vill inte ha nån ful kall skinnsoffa, jag vill ha en tygsoffa med schässlong (lr hur det nu stavas) som man kan krypa upp och mysa i.
Sen åkte vi hem till anders och fika upp lite fikabröd som hans mormor har bakat, sen blev det lite film, mys och nån timmes filosoferande på livet. vi kände att GI mat inte var nå bra alternativ för mig, så vi gjorde korvstorganoff och ris istället!

Sen tog jag tåget hem till alfta, där jag åt lite glass och choklad. och så skulle mamma hjälpa mig att fixa lite med bloggen, fixa klocka och kalender, men sen så orka jag inge mer efter en massa strul med allt det andra, så den ser kanske lite underlig nu, men den är under uppbyggnad.


Det blev ett rackarns långt inlägg det här, men jag har inte orkat bloggat nått under veckan, så jag summera lite!


image237
Vi tar en bild på kråkslottet (lr ska jag säga moderaternas högkvarter) vi bodde i när vi var i ockelbo

RSS 2.0