Bannlys Hjortronglöggen!!

Igår så skulle jag och anders mysa lite och ta oss varsinn kopp hjortronglögg, vi hade inte provat den förr, men den var ganska god faktiskt. Tyvärr så tålde jag nog den inte, för mitt huvud började snurra som fan, tills slut så kunde jag inte ens sitta upp, jag var som värsta fyllot (på 2 dl 2.25% glögg). Fick lägga mig i sängen med filten över huvudet, sen vi elva stängde anders av tv:n och började släcka lamporna och tyckte att jag borde försöka klä av mig så vi kunde sova, men när jag drog bort filten och satte mig upp så var det bara att kuta mot toaletten och spy två riktigt rediga omgångar. Fy bobblan för hjortronglögg!!


Idag hade jag fortfarande ont i huvet, men jag masa mig till skolan ändå, och det blev bättre efter ett tag. Och jag har klippt ut tyg till min balklänning för att se hur modellen blir, såå snyggt med rosa fram och gult bak :/
Sen så har jag och madde lagt gå-schema till modevisningen, så nu är det rikitgt på G

Nu snart ska jag iväg till skolan igen och jobba i garderoben, ikväll är det hamlet, blir nog mycket folk!I´ve lost the sparkel, and I don´t belivie in any changes

ensam

jag känner mig så ensam, fast jag igentligen vet att jag kan ringa till en kompis och hälsa på (eller?). men det gör man inte, iaf inte jag, jag sitter hemma och tittar på tv och pillar på datan. och sen så känner jag mig ensam för att anders är i söderhamn hela-halva veckan, och det hade inte alls varit samma sak om han hade vart i sitt hus, för då vet jag att han är nära mig, att jag kan gå till han när jag vill, lr att han kan komma till mig. Men nu blir ensamheten så påtaglig, bara för att jag vet att han inte kan komma till mig på flera dagar.


Idag hade vi framtidsvägledning av syon, lr vad man nu ska kalla det för, men vi gick igenom allt från söka högskolor till söka jobb. riktig intressant, fast vi blev lite trött flummig på slutet. Men jag börjar få starka tvivel på om jag kommer att komma in med mina betyg (fast jag inte tycker att jag har dåliga) och med högskoleprovpoängen på sjuksköterska. men jag har samtal med syon på tisdag, så vi får se över mina tillgångar då. och sen att man inte får nå studielån och högskolebidrag från csn fören man är 20, så jag får leva på inakorderingsbidragen och 1050kr till april när jag fyller 20. Hoppas att jag har snälla föräldrar som kan lust att fortsätta ställa upp som dom gör nu ett år till. :)


nu ska jag lägga mig, så det blir onsdag nån gång, för på onsdag kommer anders hem!!:D

pepparkaksdoft och löften

Idag började sonja  och prata om att vi alla är så stressade och har mycket och göra, gullig som hon är försöker hon att hjälpa oss att nå våra mål. Så vi har börjat sätta upp veckomål, på måndagar säger man till sonja vad man ska ha åstakommit till på fredag, så skriver hon upp det, och på fredag så ska man säga till sonja om man har åstakommit dom mål man har satt upp. Jag tycker att sonjas påhitt är bra, nu lovar man ju både sonja och alla i klassen vad man ska göra.
Min vecko lista:
¤Sy dragkedja på annikas kjol
¤Komma på vad jag ska göra om med bellman på svenskan
¤Dammsuga
¤Baka pepparkakor   (har redan gjort udan den ikväll, doftar härligt i lägenheten)
¤Tvätta

 Som ni ser behöver inte allt ha med skolan att göra, eftersom man förhoppningsvis har ett liv utanför plugget oxå.

 Men nu ska jag fläta håret och hoppa ner i lopplådan och glo på tv lr läsa lite cosmo

see yaaa


LÖRDAG

HItta nått namn tjofräs på morsans blogg, man ska ta bokstäverna i sitt namn och se vad man har för egenskaper, och för en gång skull så var det kanske inte så dumt att heta MOA

M. ruskigt smart.
O. as sexig, grr.
A. har dom vackraste ögonenA. har dom vackraste ögonen

B. alla vill ha dig.

C. riktigt barnslig.

D. gillar att dansa loss.

E. jättebra på att kyssas.

F. bra personlighet och utseende.

G. skiter i vad andra tycker.

H. en gosig nallebjörn.

I. helt underbar i sängen.

J. alla avgudar dig.

K. vild och galen.

L. alla älskar dig.

M. ruskigt smart.

N. du kan behålla hemligheter.

O. as sexig, grr.

P. populär bland alla.

Q. mindre snygg..

R. helt GALEN.

S. lätt att bli kär i

T. omtänksam och bryr sig.

U. kung på att bara ta't lugnt.

V. alltid lika glad.

W. otur i kärlek.

X. inte alls duktig i skolan..

Y. bästa pojkvän/flickvän som finns.

Z. alltid redo.

Å. har en dold talang.

Ä. kan inte behålla hemligheter.

Ö. gillar att dricka/festa

I övrigt så har jag sytt på julklappar åt mina kusiner, och japp snart kommer den andra knodden ut, faster börjar känna värkar!!!! Ska fortsätta att sy imorn!
Sen så bjöd mami mig och elias på bio, solstorm,  trodde att den skulle vara bättre, men den var lite läskig där ett tag, men helt överkomlig iaf.
Och imorn ska jag baka pepparkakor och bjuda familjen på glögg. och sen så ska väl jag och pappsen ta en tur med bilen oxå.

Fan vad jag går och lägger mig tidigt nu för tiden på helgerna, men jag är ju trött, och jag är ju inte social eller är ute och festar heller. Helgerna är som att ladda batterierna för mig, även om jag har en massa att göra ibland då oxå.

dagens bild:
image120
Jag sitter i en park i tallinn sommaren -05 och mediterar lite, hade så jävla ont i fötterna!


Turkiet here we come!!!

Japp, idag så bokade vi resan till turiket och alanya!!! vi är så full av förväntan!!
Helt över exalterad!!!
här är vårt hotell
image117

och här är lite bilder från alanya
image118
image119

Fy fan vad härligt, och vi kan inte låta bli att planera allt in i minsta detalj redan nu!

och jag blev the bocking master, så det är till mig taxfree katalogerna och biljetterna kommer!!
Ucsh tänk om jag strular till nått!! :S

stick i fingret

japp idag så gjorde jag det, hade ont i magen på väg till naturlektionen, när foke börja plocka fram allt så börja hjärtklappningarna komma, usch!!! sen satte jag mig där, vi förberedde allt, och så var det bara själva sticket kvar, jag börja få panikkänslor, sofie försökte få tag i mitt finger för attt sticka, men jag bara ryckte undan, jag börja nästan till och börja grina, men då högg hon tag och stack mig, gjorde faktiskt inte speciellt ont, men man kan inte hjälpa att man får sånna panikkänslor. Och jag som har planer på att ge blod, hur fan ska det gå!!!
Men resultatet av stick i fingret blev:
Blodsocker: 5.8
Blodvärde: 132 g/L
Blodgrupp: A (Rh-negativt)
Helt normalt enligt folke
och sen tog jag blodtrycket oxå, det hamna på 121/76

Jag verkar vara frisk iaf!!

så idag ska jag fira med en sockerkakasbit!!
image116

en fjärrkontroll i handväskan

japp idag på samhällslektionen så skulle jag fiska upp en clementin ur väskan, och upptäcker till min förvåning att tv-dosan ligger där, snopet värre, jag måste ha packat ner den i väskan i morse i min förvirring, ahhaa fan vad flum!


jag har hitta DEN mobil jag vill ha, jag vet att jag har hittat mobiler jag har velat haft förr, men nyligen kom nokia ut med en ny musicexpress modell, och eftersom jag lägger mycket tungd på mp3 funktionen så verkar den här perfekt, och den var inte heller så dyr, runt 2000kr.........önskar mig den här väldigt starkt i julklapp!!!!!!
image107image108image109 GEEE MIG Nokia 5310!!!

Vill även till skopunkten och shoppa loss skor (som vanligt), har jag verkligen ekonomi åt det :S
Hittat några snygga modeller jag vill ha!!
Helt klart snyggast, och varmfodrad till på köpet! 399:-
Lite småtveksam, med 5cm klack, kanske till lite finare i vinter 399:-
Så jävla läcker och nästan lite små sofistikerad, lite för hög klack bara 249:-
MMM, lite så där rockig som jag gillar, diggar spec. dragkedjan 249:-
jag gillar den höga knäppningen runt ankeln!!

en helt vanlig onsdag!

japp, en helt vanlig onsdag med dom vanliga ingridienserna, på naturen plocka folke fram lite olika saker, typ stetoskop, blodtrycks-pump-grej och så blocka han fram stick-i-fingret!!!!!! gaaahhhh, visst man behöver ju inte testa den, men jag kom och tänka på att jag ska ju försöka bli av med min spruträdsla, och jag har ju seriösa tankar på att börja lämna blod som en del av min terapi, och ett stick i fingret är ju igentligen en mjukstart. Och ska man bli sjuksköterska och sticka andra hela dagarna så ska man nog fan palla att ta sprutor själv tycker jag, plus att jag kanske kan komma över att det är äckligt att sticka i andra oxå. Så nästa onsdag blir det stick i fingret för moa!! ska kolla mitt blodsocker, blodgrupp och så var det nå mer. May the force be with me!!

Och så kom jag och tänka på en sak idag, hur man än gör så blir ju allt fel, man kan inte säga vad man vill för då tar folk illa upp, men om jag gör nått fel så vill ju jag att folk säger det till mig, fast jag oxå kan ta illa upp så vill jag ju innerst inne veta vad jag gör fel så jag kan bättra mig. och man ska ju kunna säga vad man tycker till sina kompisar, men det kan man ju inte, då är man ju dum och störd i huvet, men samtidigt är det ju inge bra och gå och tycka illa om personen och bygga upp ett agg, lr prata skit om den bakom ryggen. men just nu litar jag inte på nån i ljusdal förutom anders.

vad ska man igentligen göra??
hålla käften lr säga vad man tycker???

stress 2

Min mamma blev visst lite inspererad av mitt stress-intresse, så jag gjorde testet på hennes blogg, det här blev resultatet:
 
 
  
Du verkar vara mycket stressad! 
Det verkar som om du inte hinner med ditt liv riktigt just nu. Du kan nog klara av att ha det så under en kortare period, men aldrig i längden.Det kan kanske vara en hjälp för dig om du stöd och råd hos din partner, en vän eller hos din familj så att du inte är ensam om att bära den här stressen. Vi isolerar oss ofta när stressen blir allt för svår att hantera, men det är en verkligt dålig idé.Försök också att skärskåda orsakerna till din stress: Du kan t ex gå igenom dina svar i det här testet igen - finns det någonting som du kan ändra här och nu? Eller är det kanske så att det finns något som du måste lära dig att leva med och som därför inte borde vara ett problem längre?Se nu till att göra något åt och ta bort vissa av anledningarna till att du är stressad - det gör du genom att säga nej till vissa uppdrag och att avstå från att ta på dig nya.

Be andra om hjälp. Prioritera. Om det finns uppdrag som du inte har medel eller möjligheter att klara av just nu så ska du tacka nej till dem.Du bör samtidigt göra något aktivt för att rusta dig inför stressituationer och då är motion det bästa sättet - antingen intensivt genom löpning eller t ex cykling eller genom att du sätter in daglig motion på schemat: du kan t ex gå till och från arbetet eller promenera en runda på fikapausen. Gör det nu!


Ett stort lycka till!


jag har oxå jobbat lite på mitt arbete ikväll........känns bra att komma igång med det!

Tack mamma för att du finns och håller ett öga på mig!!
Bara därför ska du få en present när jag kommer hem i helgen!!

(och pappsen min som alltid ställer upp ska såklart få farsdagspresent!!)

stress

jag satt nu och leta fakta till mitt naturarbete, där vi nu sysslar med kropp och hälsa, jag valde att fördjupa mig i psykisk hälsa och stress blev mitt huvudmål. Nu när jag sitter läser på olika hemsidor och så, så inser jag faktiskt att jag lider nog av stress, senast igår så gav min mamma mig en varnande blick och sa att jag måste ta det lite lugnare, jag nonchalerar och säger som att ingenting har hänt att jag inte har tid att ta det lugnt. men nu vet jag nog bättre. hitta en lista med punkter som tala om om man var stressad lr inte, jag tycker att alla ska ta sig en titt på den listan och tänka efter lite hur vi igentligen mår. Jag har satt ett ! framför dom symtomer som jag kännt av.

! ¤få sömnproblem


! ¤känna stor trötthet som inte går att vila bort


! ¤känna sig rastlös, ha svårt att koppla av och varva ner


! ¤känna sig irriterad, olustig, orolig, rädd, ledsen eller få ångest


! ¤få sämre minne och få svårt att koncentrera sig


¤få hjärtklappning, högt blodtryck eller känna att det är svårt att andas ordentligt


¤få problem med magen, till exempel magkatarr eller förstoppning


! ¤få huvudvärk eller känna sig stel och få ont i kroppen


! ¤få utslag eller eksem


¤bli överkänslig för ljud, ljus och lukter.

Nu tycker jag att mitt arbete blev mer spännande när jag känner igen mig, och nu får jag läsa om alla grejer som händer med kroppen när man inte tar hand om den.


Höstlov???

har det verkligen vart lov den här veckan???? har verkligen inte kännts som det, har haft typ en massa och göra varje dag!!!! och nu har jag tokjobbat på ateljen igår och idag så jag är helt utslagen (plus att brillorna klämmer), borde igentligen gå och sova, men vill inte gå och lägga mig när jag är ensam hemma, det känns inte bra lixom. familjen är hos mormor och morfar och kalasar, men jag palla inte att följa med.


Jag har en känsla som snyger sig på med jämna mellanrum, känslan tar upp hela kroppen, och jag skulle vilja beskriva den med ordet panik!!!! jag vet inte vad det är jag känner sån ångest för heller, men nått är det iaf. kan vara att tusenlapparna seglar iväg från kontot, kan vara att det är mycket att göra nu, lr så är jag visskeplig av mig på nått sett så jag anar att nått hemskt ska hända snart, vi hoppas iaf inte på det senaste alternativet iaf.

Men jag funderar på att prata med nån, på skolan tycker jag att dom var värdelös iaf, där känner man sig mer dum efter ett samtal med kuratorn, funderar på att prova gå hos ungdomsmottagningen istället, men nu har ju dom flyttat, så det blir så långt från skolan, om man får en tid på skoltid.

Den enda tryggheten jag har i ljusdal är Anders, och tur är det väl att jag har han iaf!! annars hade livet varit pest och pina nu!!! jag är så trött på folk som ska ha reda på så mycket saker om mig, men som ändå  inte bryr sig i slutändan, dom ska bara ha reda på en massa om en och svallra. Visst jag kan vara lite likadan, men jag tycker inte att jag är lika extrem (haha om man får tycka såna godheter om sig själv).

Jag bara drömmer mig bort till min framtid, kan inte låta bli att kolla på lägenheter hela tiden, sundsvall är förståss mitt mål. Och nu har jag hittat en sida där man kan räkna ut vad man får för högskolepoäng utifrån gymnasiebetygen. Så nu ska jag försöka hitta mitt betygspapper och börja räkna, och så får man väl gissa lite vad man får i oavklarade kurser. håll tummarna för att det blir mer än 14.35 poäng nu!!!!!

umbrella - lillasyster    <------ is the fucking shit!


image106

RSS 2.0